Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

2022-nyhetene: Zero SR/F Asphalt

I MC-avisa nr. 1-22/Norsk MC-katalog 2022 beskrives de nyhetene og oppdateringene for 2022-sesongen som var offentliggjort innen bladet gikk i trykken. Her er teksten om den oppdaterte SR/F, Zero sin elleville el-streetfrighter. Zero er motorsykkelens svar på Tesla, produsert i USA og det største merket vi har i det elektriske segmentet i Norge pr. i dag. Zero har en stor modellportefølje, men Zero SR/F var den første store som kom hit til lands. SR/F er kraftig med sine 110 hk og hele 190 Nm, o

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2022 kl 08:15

I MC-avisa nr. 1-22/Norsk MC-katalog 2022 beskrives de nyhetene og oppdateringene for 2022-sesongen som var offentliggjort innen bladet gikk i trykken. Her er teksten om den oppdaterte SR/F, Zero sin elleville el-streetfrighter.

Zero er motorsykkelens svar på Tesla, produsert i USA og det største merket vi har i det elektriske segmentet i Norge pr. i dag. Zero har en stor modellportefølje, men Zero SR/F var den første store som kom hit til lands. SR/F er kraftig med sine 110 hk og hele 190 Nm, og MC-avisa kjørte den på Rudskogen da den kom i 2019. Sykkelen ter seg som et jagerfly, er super rask, presis og har en herlig for ikke å si festlig og forutsigbar styregeometri. Nå lanserer Zero en ny versjon som heter SR/F Asphalt, en sykkel som i realiteten er lik den opprinnelige modellen, men som nå lanseres som verdens første smart-motorsykkel. SR/F Asphalt er den første elektriske motorsykkelen som integrerer Boschs MSC-system, kjent for styring av dynamiske akselerasjon og stabilitet – uavhengig av underlag. Systemet gir også bedre nedbremsingskvaliteter både rett frem og i svinger. Antispinn og motorkontroll (dreiemoment) styres også av dette systemet.

Sittestillingen er lett foroverbøyd, men oppreist og veldig behagelig. Zero SR/F var også med på MC-avisa sin endurance-test og leverte velbehag og stor kjøreglede på over 1000 km. Dette er en maskin som er velegnet til både pendling og terapi. Den er utrolig leken, mobil og forutsigbar. Her er det ingen vibrasjoner, bare massevis av rå motorkraft og presisjon. Velg gjerne en utgave som har en ladeenhet på 6 eller 12 kW.

Annonse
Annonse