ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

2020-touring på første klasse i Norge – det er tid for å planlegge?

MC-avisa kjørte mange tusen kilometer gjennom hele 2019-sesongen. Vi har kjørt tester, laget touringartikler og deltatt på presselanseringer i inn- og utland.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

MC-avisa kjørte mange tusen kilometer gjennom hele 2019-sesongen. Vi har kjørt tester, laget touringartikler og deltatt på presselanseringer i inn- og utland. På Straand-treffet alene ble det kjørt ca. 12.000 km på en dag, fordelt på 80 demosykler!

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl og Even Wøllo.

Basert på grunnlagsdata og et estimat har vi også funnet at norske motorsyklister gjennom 2019-sesongen kjørte i overkant av 100 milioner kilometer, eller ca. 2 milioner timer kjøretid. Det er mye, og det absolutt ingen tvil om at folk er glade i å dra på tur med motorsykkel. Og trenden er klar, mange ønsker flere opplevelser og stadig mer komfort og luksus på turene sine sine.

MC-avisas team på fire testførere besøkte gjennom hele 2019-sesongen ti forskjellige hoteller i kjeden De Historiske Hotel og Spisesteder, for å teste kjøreruter, forskjellige motorsykler og hotellenes egnethet for motorsyklistene i Norge. Turene ble presentert i MC-avisa og på MCavisa.no gjennom sesongen, og vi har laget en liten årskavalkade for å dele noen av opplevelsene fra disse turene og kanskje også bidra med noen tur-ideer til 2020-sesongen.

De Historiske satser på MC-segmentet og legger godt til rette for oss motorsyklister:

De Historiske hoteller er en kjede som består av hele 88 hoteller og spisesteder som strekker seg fra Sola i sør til Lofoten i nord. Hotellkjeden byr på norsk hygge og matkultur og leverer «prikken over i’en» hva angår hotelloppevelser, lokalhistorie og kvalitet. Den historiske hotellene er gjennomgående elegant og særegen, hvilket tilfører turen og kjøreopplevelsen en ny dimensjon. Nesten alle hoteller i kjeden er drevet av samme familie i flere generasjoner, og de har hver for seg en særegen historie som gjerne fortelles av vertskapet før eller etter middag.

Kjeden ønsker å legge til rette for oss motorsyklister, og tilbyr derfor fasiliteter en motorsyklist trenger etter en lang dag i salen, som vaskefasiliteter, skotørkere og tørkerom. De fleste hotellene har oversikt over de nærmeste verkstedene, dersom du skulle ha behov for teknisk bistand.

En egenutviklet App for motorsyklister:

Kjeden har også utviklet en egen App som bistår deg med å planlegge kjøreruter, holde orden på overnattingstilbud og fordelsprogrammer for motorsyklister. Brukere av Appen genererer gratis overnattinger underveis. Denne kan du laste ned til din smarttelefon.

Ruter i alle himmelretninger:

Du finner hoteller i alle deler av landet vårt, hvilket gjør det mulig å velge veier og kjøreterreng i alle himmelretninger og etter egne preferanser. Norge er fullt av svinger, fjell, asfalt, grus, vakre fjelloverganger og dype daler. Vi anbefaler at du mobiliserer all din nysgjerrighet for å finne fram til de mest spektakulære kjørerutene. Trenger du råd, kan du bare ta kontakt med oss, så skal vi dele alt vi har lært og kan.

I 2019 kjørte vi klassiske modeller, touringsykler og nyvinninger som bl.a. Yamaha Niken. Vi har kjørt ca. 15.000 km på disse turene og hatt det utrolig morsomt, uansett vær. Vi har kjørt med en egen «scout» som med stort hell har tatt oss til veier og terreng vi ikke trodde fantes.

Av høydepunkter kan nevnes:

• Lunde–Fjågesund–Vrådalskleivene

• Høyjord–Siljan

• Drangedal–Lunde

• Åkrestrømmen–Narbufjellet

• Øvre Årdal–Turtagrø

• Atnadalen–Venabygdfjellet

Vi fortsetter med dette i 2020 og gleder oss til å formidle mer glede og ikke minst ny læring på MCavisa.no. Vi gleder oss.

Vi er straks tilbake!

#Nyhet

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse