ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

2020-touring på første klasse i Norge – det er tid for å planlegge?

Ruter i alle himmelretninger:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

MC-avisa kjørte mange tusen kilometer gjennom hele 2019-sesongen. Vi har kjørt tester, laget touringartikler og deltatt på presselanseringer i inn- og utland. På Straand-treffet alene ble det kjørt ca. 12.000 km på en dag, fordelt på 80 demosykler!

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl og Even Wøllo.

Basert på grunnlagsdata og et estimat har vi også funnet at norske motorsyklister gjennom 2019-sesongen kjørte i overkant av 100 milioner kilometer, eller ca. 2 milioner timer kjøretid. Det er mye, og det absolutt ingen tvil om at folk er glade i å dra på tur med motorsykkel. Og trenden er klar, mange ønsker flere opplevelser og stadig mer komfort og luksus på turene sine sine.

MC-avisas team på fire testførere besøkte gjennom hele 2019-sesongen ti forskjellige hoteller i kjeden De Historiske Hotel og Spisesteder, for å teste kjøreruter, forskjellige motorsykler og hotellenes egnethet for motorsyklistene i Norge. Turene ble presentert i MC-avisa og på MCavisa.no gjennom sesongen, og vi har laget en liten årskavalkade for å dele noen av opplevelsene fra disse turene og kanskje også bidra med noen tur-ideer til 2020-sesongen.

Kjeden ønsker å legge til rette for oss motorsyklister, og tilbyr derfor fasiliteter en motorsyklist trenger etter en lang dag i salen, som vaskefasiliteter, skotørkere og tørkerom. De fleste hotellene har oversikt over de nærmeste verkstedene, dersom du skulle ha behov for teknisk bistand.

I 2019 kjørte vi klassiske modeller, touringsykler og nyvinninger som bl.a. Yamaha Niken. Vi har kjørt ca. 15.000 km på disse turene og hatt det utrolig morsomt, uansett vær. Vi har kjørt med en egen «scout» som med stort hell har tatt oss til veier og terreng vi ikke trodde fantes.

Av høydepunkter kan nevnes:

• Lunde–Fjågesund–Vrådalskleivene

• Høyjord–Siljan

• Drangedal–Lunde

• Åkrestrømmen–Narbufjellet

• Øvre Årdal–Turtagrø

• Atnadalen–Venabygdfjellet

Vi fortsetter med dette i 2020 og gleder oss til å formidle mer glede og ikke minst ny læring på MCavisa.no. Vi gleder oss.

Vi er straks tilbake!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse