ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

MC-nyheter 2018: Kawasaki

Nå er MC-sesongen 2018 i full gang i store deler av Norge. I denne artikkelserien presenterer vi årets nyheter fra de ulike MC-produsentene. Vi har valgt å ta for oss nyhetene for tung MC i alfabetisk rekkefølge (etter produsentenes navn). Noen av modellene var blant nyhetene i 2017, men hovedleveringen kom ikke før i år, så vi har tatt dem med i årets nyhetsoversikt. Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Forbehold om feil. Kawasaki Nin

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Nå er MC-sesongen 2018 i full gang i store deler av Norge. I denne artikkelserien presenterer vi årets nyheter fra de ulike MC-produsentene. Vi har valgt å ta for oss nyhetene for tung MC i alfabetisk rekkefølge (etter produsentenes navn). Noen av modellene var blant nyhetene i 2017, men hovedleveringen kom ikke før i år, så vi har tatt dem med i årets nyhetsoversikt.

Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Forbehold om feil.

Kawasaki Ninja 400

Ninja 400 er Kawasakis versjon av liten, lettkjørt, artig og ytelsessterk sportssykkel. Motor og chassis er nydesignet for mer styrke og lavere vekt. Rammen er en trellisramme i stålrør, og motoren er en parallelltwin med DOCH, EFI og åtte ventiler. Fjæringen er 37 mm teleskopgaffel foran og Uni-Trak monodemper med bunn-link bak. Skivebremser og ABS er en selvfølge. Det er heller ikke bare ytelse det dreier seg om. Utseende er definitivt sportslig, og kjøreegenskapene er lekne og kjappe, men samtidig helt forutsigbare. Sportslig ergonomi og nitid hensyn til kvalitet gjør at Ninja 400 er en glede å eie og kjøre. Motoren yter 45 hester, og kombinert med en kjøreklar vekt på 174 kilo, blir sykkelen artig å kjøre. Leveres også som Kawasaki Racing Team-versjon (KRT). Veil. pris kr. 88.990,-.

Kawasaki Z900RS / Café

Retrobølgen skyller over det ene landet etter det andre. Den nye Z900RS bør treffe blink: Den er skulpturert med mer enn ett blikk på ikoniske Z1 fra 70-tallet, men samtidig beholder den topp moderne teknologi fra modellbror og motordonor Z900. Rammen er fagverk i stålrør, gaffelen er USD, og bakdemper er horisontal Back-Link. Tostegs Traction kontroll sikrer best mulig kraftoverføring til veien. ABS-bremser er selvfølgelig på plass. Clutchen har servoassist og slipper, noe som gjør den lettere å betjene. Motoren er optimalisert for bredt effektregister. Maks moment på 98,5 Nm kommer allerede ved 6500, mens toppeffekt på 111 hk nås ved 8500. Sykkelen leveres også i en Cafe-versjon med styrekåpe, lavere styre, café racer-inspirert sete og skikkelig Kawagrønn lakk! Veil. pris fra kr. 195.990,-.

Kawasaki Ninja ZX-10RR / ZX-10R SE / ZX-10R KRT

Dette høyteknologiske vidunderet er basis for Kawasakis totale dominans av WSBK. Elektronikkpakken inkluderer Kawasaki Engine Braking Control, Kawasaki Launch Control Mode, Kawasaki Intelligent anti-lock Braking, Corner Management Function, Sport Kawasaki Traction Control og Kawasaki Quick Shifter. M50 Monobloc calipere fra Brembo og 330 mm skiver sitter foran – selvfølgelig med ABS. Motoren er en råtass som sparker ut 200 hester og mektige 113,5 Nm. Sykkelen kan også leveres i fargene til WSBK-teamet, og har da tilnavnet KRT. ZX-10RR er klargjort for trimming og har forsterket veivhus, Marchesini hjul, quickshift og en del annet snadder. SE-versjon med semiaktiv elektronisk fjæring, opp/ned quickshift, Marchesini hjul og matt sort lakk med grønn trim er ny for 2018. Veil. pris fra kr. 302.990,-.

Kawasaki Ninja H2 SX / H2 SX SE

Kawasaki slår til igjen, denne gangen med en supersport-tourer: H2 SX med kompressor. Sykkelen bruker en andre generasjons turbomotor som er tunet med en uvanlig lineær effektkurve i lave- og mellomturtall. Massiv elektronikkpakke er selvfølgelig med: IMU, cruisekontroll og Kawasaki «Cornering Management Control», pluss obligatorisk ABS. Fagverksrammen har en maks nyttelastbegrensing på 190 kilo, og det inkluderer fører. Sittestilling er mer sport enn touring. Hjulavstanden er lenger enn på H2, med tanke på stabiliteten som trenges på en sportstourer. De futuristiske karosseribitene indikerer at de skjuler raffinert teknologi. Kawasaki leverer også en Ninja H2 SX SE. Den har TFT-instrumentpanel, sving-adaptive hovedlykter og opp/ned quickshift. Veil. pris fra kr. 299.990,-.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse