ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

2018-nyheter: Triumph

Nå er MC-sesongen 2018 i full gang i store deler av Norge. I denne artikkelserien presenterer vi årets nyheter fra de ulike MC-produsentene. Vi har valgt å ta for oss nyhetene for tung MC i alfabetisk rekkefølge (etter produsentenes navn). Noen av modellene var blant nyhetene i 2017, men hovedleveringen kom ikke før i år, så vi har tatt dem med i årets nyhetsoversikt. Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Forbehold om feil. Triumph Tiger

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Nå er MC-sesongen 2018 i full gang i store deler av Norge. I denne artikkelserien presenterer vi årets nyheter fra de ulike MC-produsentene. Vi har valgt å ta for oss nyhetene for tung MC i alfabetisk rekkefølge (etter produsentenes navn). Noen av modellene var blant nyhetene i 2017, men hovedleveringen kom ikke før i år, så vi har tatt dem med i årets nyhetsoversikt.

Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Forbehold om feil.

Triumph Tiger 800 XC / XR

Tiger 800 har lenge vært en hjørnesten i Triumphs modellutvalg, og årets modell er kraftig forbedret med over 200 endringer. Sykkelen leveres i to hovedserier, asfaltorienterte XR og offroadorienterte XC. Den nye motoren gir 95 hk og reagerer mer spontant på gassen. Blant de øvrige nyhetene finner vi 5” TFT fargedisplay i instrumentpanelet, fullt sett LED-lys, nye brytere med lys i knappene for lettere bruk i mørke, femfunksjon joystick for manøvrering i displaymeny, og forbedret cruisekontroll med enknappbetjening. Vindskjermen kan justeres i fem stillinger med enhåndsbetjening. Ergonomien er forbedret. Fjæringen kommer fra Showa for XR-modellene, og WP for XC-versjonene. Både XC og XR leveres i flere underversjoner. Veil. pris fra kr. 139.500,-.

Triumph Bonneville Bobber Black

Det var dem som hevdet at Bonneville Bobber, som kom i fjor, var litt for snill og kanskje litt for pen. Som svar på det, har Triumph tatt frem Bonneville Bobber Black. Motoren er den samme momentsterke 1200 cc som i modellbroren, men Black har et atskillig mer muskuløst utseende. Kraftig 16” framhjul med bredt dekk, doble skiver foran, kraftigere gaffel og helsort lakkering gjør at denne sykkelen gir et helt annet visuelt inntrykk. Uvanlig for en bobber er at sykkelen har cruisekontroll, betjent med en enkel knapp. Ride modes, sjaltbar traction kontroll, servo/slipper-clutch, LED-kjørelys og tenningssperre er også standard. Førerkomforten nyter godt av at setet er justerbart i høyde- og lengderetning. ABS-bremser er selvfølgelig også standardutstyr. Veil. pris kr. 210.500,-.

Triumph Bonneville Speedmaster

Speedmaster har samme chassis som Bobber Black, men glitrer av krom, aluminium og fargerik lakk. Fothvilerne er flyttet frem for å gi avslappet komfort, og et passasjersete er på plass. Styret er bredt og dratt bakover for å gi oppreist kjørestilling, og dersom du ønsker det, kan baksetet taes av. Motoren er den samme som i Bobber-serien. Det betyr rikelig moment og kraft på avslappende lave turtall. Doble skivebremser og ABS sørger for sikker bremsing. Cruisekontroll, sjaltbar Traction kontroll, Ride modes, servo/slipper-clutch, tenningssperre og hovedlys med LED-kjørelys er standard. Framgaffelen er en 41 mm cartridge gaffel med 90 mm vandring. Bakdemperen har, med tanke på passasjer, justering av fjærforspenn. Mange originaldeler er også tilgjengelig. Veil. pris kr. 210.500,-.

Triumph Tiger 1200 XC / XR

Den nye Tiger 1200 er opptil 11 kilo lettere enn forgjengeren – avhengig av versjon – og har sterkere motor. Den tresylindrede kraftpakken gir nå 141 hk og nyttige 122 Nm. Elektronikken er omfattende, blant annet med seksaksers IM. Opp/ned quickshift og svingadaptive hovedlys er nyheter. Alle lykter er nå LED. Bryterkonsollene på styret er opplyst innenfra, og cruisekontroll styres med én knapp. Lydpotten er av titan og karbon. Fjæringen er semiaktiv og leveres av WP. Vindskjermen er elektrisk justerbar. Bremsene er Brembo Monobloc. Krengningssensitiv ABS og Traction Kontroll er på plass. Varmeholker og varme i begge seter er standard. Karrosseridelene er også nye. XR er hovedsakelig for asfalt, og XR er for offroad. Begge leveres i flere versjoner. Veil. pris fra kr. 208.000,-.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse