ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

2018-nyheter: KTM

Nå er MC-sesongen 2018 i full gang i store deler av Norge. I denne artikkelserien presenterer vi årets nyheter fra de ulike MC-produsentene. Vi har valgt å ta for oss nyhetene for tung MC i alfabetisk rekkefølge (etter produsentenes navn). Noen av modellene var blant nyhetene i 2017, men hovedleveringen kom ikke før i år, så vi har tatt dem med i årets nyhetsoversikt. Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Forbehold om feil. KTM Freeride

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Nå er MC-sesongen 2018 i full gang i store deler av Norge. I denne artikkelserien presenterer vi årets nyheter fra de ulike MC-produsentene. Vi har valgt å ta for oss nyhetene for tung MC i alfabetisk rekkefølge (etter produsentenes navn). Noen av modellene var blant nyhetene i 2017, men hovedleveringen kom ikke før i år, så vi har tatt dem med i årets nyhetsoversikt.

Tekstene er hentet fra MC-avisa 1-18/Norsk MC-katalog 2018. Alle priser er NOK og eks. lev.omk. Forbehold om feil.

KTM Freeride E-XC

KTM kan offroad, og Freeride E-XC er nok et klart bevis på det. At de i tillegg mestrer den nye teknologien med elektrisk drift så godt som de gjør, er ganske oppsiktsvekkende. Sykkelen er moderne som dagen, og linjene er umiskjennelig KTM. Motoren har 18 kW effekt og 42 Nm moment. Batteripakken har økt kapasitet og ultrakjapp lading – 85 % kapasitet tar 75 minutter, og full lading tar 110 minutter. Resultatet er at du får opptil 1,5 times kjøring. KTM har også utviklet et system for energigjenvinning, noe som øker kjøretiden. Chassismessig har sykkelen fått oppgradert WP fjæring med 43 mm USD gaffel foran og WP PDS monodemper bak. Grove knastdekk, stor hjuldiameter og meget langslag fjæring gjør at denne sykkelen tar seg frem overalt. Veil. pris kr. 78.320,-.

KTM 790 Duke

Dette er sykkelen KTM ønsker skal fylle tomrommet mellom 690 Duke og 1290 Super Duke. Sykkelen kombinerer høy effekt og lav vekt med topp komponenter fra WP og en klasseledende elektronikkpakke. Motoren er en nyutviklet parallelltwin på 799 cc som sparker ut 105 sinte hester. Internt i KTM kalles sykkelen Skalpellen, og de regner den som sitt skarpeste våpen når det gjelder å dominere gatene. I tillegg til effekt og lynkjappe kjøreegenskaper, kan føreren få hjelp av Traction kontroll, Launch kontroll, Wheelie kontroll, krengningssensitiv ABS, slipperclutch med servofunksjon og mye annet. Alle lykter har LED, bryterne er opplyst og instrumentpanelet er fullfarge TFT. 790 Duke er faktisk så avansert at den danner skole for segmentet. Vi mistenker at den kan bli en voldsom salgssuksess! Vel. pris kr. 134.900,-.

KTM 1090 Adventure / R

Mellomstore adventuresykler vinner mer og mer terreng, og mange, spesielt gruskjørere, vet å sette pris på en sykkel som kombinerer 125 hester med en tørrvekt på 205 kilo. 1090 Adventure er en adventuresykkel med ytelser langt ut over det volumet skulle tilsi, og når en legger til topp fjæringskomponenter fra WP, en sterk og lett trellisramme i stålrør og et bekvemt sete, så ligger alt til rette for at dette blir en modell mange vil verdsette. Bremsene kommer fra Brembo, og ABS styres av en Bosch 9M+ enhet. Traction kontroll, slipperclutch og fire Ride modes er på plass. 1090 Adventure har støpte hjul med asfaltdekk og 850mm setehøyde. R-versjonen er mer offroadpreget og har eikehjul og dekk med grovere mønster. Veil. pris fra kr. 196.200,-.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse