ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

2017 Husqvarna 4-takt cross – nå med Traction Control

Hvis du trodde at motocross skulle slippe unna elektroniske hjelpemidler, har vi nyheter til deg: Alle Husqvarnas over-disk 4-takts crossere vil få Traction Control i 2017. Nå er ikke dette så enestående: Fabrikksmaskineriet har hatt det et tiår eller så (i en eller annen utgave og uavhengig av hva reglene sier), men at det monteres på vanlige produksjonssykler er nytt. TC har allerede bevist sin nytteverdi på gatemaskineri, og det var ikke til å unngå at det også skulle komme på offroad. Nå er

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hvis du trodde at motocross skulle slippe unna elektroniske hjelpemidler, har vi nyheter til deg: Alle Husqvarnas over-disk 4-takts crossere vil få Traction Control i 2017. Nå er ikke dette så enestående: Fabrikksmaskineriet har hatt det et tiår eller så (i en eller annen utgave og uavhengig av hva reglene sier), men at det monteres på vanlige produksjonssykler er nytt. TC har allerede bevist sin nytteverdi på gatemaskineri, og det var ikke til å unngå at det også skulle komme på offroad.

Nå er det ikke verdens enkleste sak å lage et TC system for cross ettersom mye av styringen skjer med et spinnende bakhjul, så utfordringen var å lage et system som tillot dette samtidig som det reduserer tidstapet spinning fører til.

I følge en pressemelding fra Husqvarna (les: KTM) overvåker EFI systemet fra Keihin gassåpning og turtall for å bestemme hvorvidt bakhjulet spinner, og dersom det er tilfelle reduseres motoreffekten for å skaffe maks grep. Dette systemet er med all sannsynlighet utviklet fra det som brukes i racing, men som vi har sett på gatesykler, er kommersielle TC ikke alltid på høyde med racingversjonen.

Ellers er det logisk å anta at flere avanserte systemer vil dukke opp i nær fremtid, for eksempel Launch Control, wheelie control og andre saker som krever at en Inertial Movement Unit (IMU) er på plass i elektronikken.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse