ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

2-hjulstrekk for R1200 GS...

Det tyske firmaet Wunderlich, kjent for et enormt utvalg av utstyr til de fleste BMW modeller, har lansert noe de hevder er det første tohjulsdrift systemet for de vannkjølte R1200 GS modellene. De kaller det «et elektrisk drivverk i framhjulet.» Utstyrsgiganten sier at systemet har en ytelse på 10 kW (13,6 hk), noe som gir mer trekkraft offroad, og i tillegg gjør at sykkelen kan kjøres raskere gjennom svinger på landevei. Energi som produseres under bremsing brukes til å lade batteriet, og moto

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det tyske firmaet Wunderlich, kjent for et enormt utvalg av utstyr til de fleste BMW modeller, har lansert noe de hevder er det første tohjulsdrift systemet for de vannkjølte R1200 GS modellene. De kaller det «et elektrisk drivverk i framhjulet.»

Utstyrsgiganten sier at systemet har en ytelse på 10 kW (13,6 hk), noe som gir mer trekkraft offroad, og i tillegg gjør at sykkelen kan kjøres raskere gjennom svinger på landevei.

Energi som produseres under bremsing brukes til å lade batteriet, og motoren i framhjulet kan dra sykkelen opp til en hastighet av 20 km/t uten bruk av den bensindrevne boksermotoren som BMW utstyrer sykkelen med. Wunderlich hevder også at elektromotoren gir bedre stabilitet i lavhastighets manøvre, og at den i tillegg kan levere en revers med hastighetsbegrensning 3,2 km/t.

Det hevdes at systemet "for øyeblikket er et konsept", men man kan undres over hvorfor de bruker det som nødvendigvis må være en bra sum penger på noe som ikke er ment for produksjon. Wunderlichs adm. dir. Frank Hoffman bidrar heller ikke til å avklare situasjonen når han slår fast at "Wunderlich ønsker å vise hva som er på gang og samtidig sette en ny standard..."

Betrakters systemet objektivt kan følgende slåes fast: Elektromotor i framhjulet, mer uavfjæret masse, høyere vekt på en allerede forholdsvis tung sykkel og enda mer komplisert elektronikk.

Høres ut til å være nøyaktig det en offroadsulten verden lengter etter...

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse