ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

17-åringen Joachim Jonassen kjørte Enduro etappeløp i Latvia

Sist helg kjørte Joachim Jonassen og Håkon Engan Karlsen Enduro etappe i Latvia. Enduro etappe betyr, som ordet tilsier, kjøring i etapper og omfatter fartsprøver, teknisk kjøring, transportetapper og innlagte servicepunkter hvor førerne kan og bør ta vare på seg selv og sykkelen. Tekst: Ole-Andreas Isdahl. Dette er et langt løp, og det er definert tidsfrister til de forskjellige etappene som førerne på holde seg innenfor for ikke å miste de 10 minuttene førerne har til rådighet i neste servi

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sist helg kjørte Joachim Jonassen og Håkon Engan Karlsen Enduro etappe i Latvia. Enduro etappe betyr, som ordet tilsier, kjøring i etapper og omfatter fartsprøver, teknisk kjøring, transportetapper og innlagte servicepunkter hvor førerne kan og bør ta vare på seg selv og sykkelen.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Dette er et langt løp, og det er definert tidsfrister til de forskjellige etappene som førerne på holde seg innenfor for ikke å miste de 10 minuttene førerne har til rådighet i neste servicepunkt. Førerne kjører ca. 7 timer hver dag, og dette er knalltøft fysisk og ikke minst psykisk.

Å kjøre opp imot 7 timer hver dag, med puls på mellom 120 og 160, det koster mye. Førerne forbrenner mellom 7.–9.000 kilokalorier, og du skal være tøff i skallen for å holde ut den langvarige fysiske belastningen! Særlig når man vet at alt som skal til får slippe smerte og slit er en ganske enkel beslutning om å gi seg. Men det gjør ikke disse utøverne, å neida.

Misser du på etappetidene, rekker du altså ikke de sårt tiltrengte minuttene i servicepunktet, og løpet blir enda tøffere for både fører og sykkel. Da må førerne rett og slett ta stilling til om man allikevel skal bruke tid i servicepunktet slik at fører og maskin kan holde løpet ut. Førerne må utføre servicen selv og får ikke motta noen form for bistand fra andre når de er på et servicepunkt.

Lørdag krasjet Joachim, men heldigvis ikke noe alvorlig. Han ble nok litt satt ut, og dette påvirket resten av løpet. Det rakk til en 15.-plass, og det er så absolutt et hederlig resultat i en EM-runde. Søndag fikk han samla seg litt og kjørte inn til en 10.-plass i klassen 16–21 år. Dette er en tøff klasse som gjerne kjører tøffere enn de eldre årsklassene.

Nest EM runde går i september i Finland. Da er det finalerunde, og Joachim har som målsetning å være blant 10 beste. Team Jonassen skal være godt forberedt, lover støtteapparatet med pappa John og Stian Kjær.

#Nyhet

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse