ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

10 år med The Distinguished Gentleman's Ride

I år er det tiårsjubileum for The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR), et internasjonalt MC arrangementet med utspring fra Australia med formål om økt fokus på menns helse.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst og foto: Tor H. Omland.

Hvert år setter tusenvis av vintage-bekledde damer og menn seg på sine klassiske motorsykler, og kjører en rundtur i sitt nærområde. Dette for å markere og gi sin støtte til initiativet som siden oppstarten har samlet inn i overkant av 160 millioner kroner. Hovedsakelig går pengene til støtte for forskning relatert til prostatakreft, noe mange gjerne kjenner igjen fra søsterinitiativet Movember som ble startet i 2016.

Det er verdt å merke seg at det aldri vært intensjonen å lage DGR til et tradisjonelt volum-arrangement, men totalt sett har over tre hundre tusen hatt sin kjøretur siden oppstarten for ti år siden. Dette er en tilstelning med fokus på stil med gitte føringer både med hensyn til type sykkel og bekledning. En får fort assosiasjoner til enkelte britiske TV-serier der den lokale lensmannen kjører sin britisk produserte tohjuling mellom steinsatte gjerder på jakt etter en god, gammel kjenning av lovens håndhevere.

Linn Kant, daglig leder hos Arena MC.

Stavangerseksjonen av DGR har holdt det gående i seks år med antall deltakere varierende mellom en håndfull og opp til 70–80. Triumph har vært stolt sponsor av DGR i åtte år, og fra den lokale forhandleren (Arena MC) stiller daglig leder Linn Kant, pent antrukket på en gul Street Cup. Ellers kjører initiativtakeren til DGR Stavanger, Wim Huisman, sin Ural med flosshatten i sidevognen, mens andre deltakere og medarrangører både bruker moderne klassikere slik som BMW nineT eller drar på med sjeldenheten av en 1954-modell BMW R65. Turen i år gikk fra Sandnes Kulturhus med en sløyfe via «Sverd i Fjell» i Hafrsfjord og inn til torget i Stavanger.

Årets DGR ble i Norge også kjørt i Oslo, Bergen og Trondheim. De totalt nærmere to hundre deltakere samlet inn i underkant av sytti tusen til prostatakreft-saken. Dette på tross av at både værgudene og virusregimet nok dempet oppslutningen noe.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse